Дослідження властивостей сировинних сумішей для виготовлення стінних виробів - Калимон, Я. А.; Микула, С. О.; Микула, О. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Досліджено властивості сировинних сумішей для виготовлення стінних виробів, які містять відходи збагачення вугілля, глину і тверді додатки – марганцеву руду та вапняк. Досліджено також якісні показники виробів і ступінь зв’язування Сульфуру під час термооброблення, яке здійснювали у виробничих умовах за температури 950 °С. In this article properties of raw material mixtures for making of wall wares, which contain wastes of enriching of coal, clay and hard additions – manganese ore and limestone were investigated. Also, high-quality indexes of wares and degree of fastening of Sul'furu during termoobroblennya, which was conducted in production terms for the temperatures of 950 °С were examined.
Keywords: відходи збагачення вугілля; керамічні вироби; стінова кераміка; випалювання цегли; термооброблення; сульфуру (IV) оксид; waste coal; ceramics; wall ceramics; brick burning; heat treatment; sulfur (IV) oxide