Підхід до оцінювання ризиків у задачах планування - Гожий, О.; Кобилінський, І.; Лугінець, Д. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Проаналізовано головні типи ризиків та особливості методів аналізу ризиків у задачах планування. Визначено підхід до аналізу та моделювання ризиків у задачах планування на основі VaR методу. Досліджено ефективність параметричних та непараметричних методів оцінювання VaR. The paper analyzes the main types of risks and specific methods of risk analysis in planning problems. The approach to analysis and risk modeling in problems planning based on VaR method. The efficiency of parametric and nonparametric methods for evaluating VaR.
Keywords: планування; ризик; методи оцінювання; ефективність; planning; risk; assessment methods; efficiency