Аналіз та перспективи розвитку методів та засобів моделювання систем в період нових інформаційних технологій - Кісь, Я. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Розглядається сучасний стан проблеми та використання моделювання систем при дослідженні та проектуванні складних інформаційних систем. Описано особливості використання моделей та перспективи розвитку методів і засобів моделювання систему сучасних умовах.

Current State of theproblem Systems'modelling, when studying and designing complex information Systems, has been considered. Peculiarities of using the models and prospects of the development of modem methods and means of Systems'modelling have been considered.
Keywords: 519.87