Одержання трансформаторних олив з нафт нафтеноароматичної основи - Дідун, Є. О. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Проведено аналіз кримських і сагайдацької нафт, на базі яких можна одержати трансформаторні оливи. Вивчено умови хімічного очищення трансформаторної оливи. З кислого гудрону виготовляють поверхнево-активні речовини для збільшення нафтовидобутку. The analysis of Crimean and Sagajdak oils were performed. On their basis insulating oils can be obtained. The conditions of chemical purification of insulating oils were studied.
Keywords: 665.633