Дослідження сучасних методів оцінювання якості автомобільної продукції - Довганик, Олександр Володимирович; Dovhanyk, Oleksandr Volodymyrovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У цій роботі досліджено сучасні методи оцінювання якості автомобільної продукції, що використовуються на різних етапах життєвого циклу транспортних засобів. Проаналізовано теоретичні підходи до визначення якості у галузі автомобілебудування, системи управління якістю згідно з міжнародними та національними стандартами (ISO 9001, IATF 16949, ISO 26262, ДСТУ), а також практичні методи лабораторного, експлуатаційного та автоматизованого контролю. Особливу увагу приділено специфіці оцінювання електричних і гібридних транспортних засобів. У роботі також розглянуто перспективи вдосконалення методів оцінювання якості шляхом впровадження інтелектуальних технологій та цифрового моніторингу. Запропоновано напрямки для підвищення ефективності контролю та забезпечення відповідності сучасним вимогам безпеки, надійності та сталого розвитку.

This thesis explores modern methods for assessing the quality of automotive products applied throughout the vehicle lifecycle. It analyzes the theoretical foundations of quality in the automotive industry, quality management systems based on international and national standards (ISO 9001, IATF 16949, ISO 26262, DSTU), and practical approaches including laboratory testing, operational trials, and automated control systems. Particular attention is given to electric and hybrid vehicle evaluation, especially electrical safety and charging systems. The study also investigates prospects for improving quality methods through intelligent technologies and digital monitoring. Recommendations are made for enhancing control efficiency and ensuring compliance with modern safety and reliability standards.
Research into modern methods of assessing the quality of automotive products
Keywords: 6.152.00.00; якість; автомобільна продукція; лабораторні випробування; стандарти ISO; електромобілі; управління якістю; IATF 16949; quality; automotive products; laboratory testing; ISO standards; electric vehicles; quality management; IATF 16949