Розвиток класицистичних садибно-паркових утворень Київщини кінця ХУІІІ–ХІХ ст - Маланюк, В. Я. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Досліджено особливості композиційної побудови палацових та садибно-паркових утворень Київщини кінця ХVІІІ–ХІХ ст., визначено основні композиційні схеми організації курдонерів. Наведено авторську графічну реконструкцію садибного комплексу Розумовських–Рєпніних у Яготині.