Технологічне забезпечення якості відбитків флексографічного та цифрового друку на папері тиссю - Довганич, Валентина Василівна (Національний університет «Львівська політехніка», 2025)
Дисертаційна робота присвячена вирішенню актуального науковоприкладного завдання технологічного забезпечення якості виробів тиссю шляхом виявлення взаємовпливу механізму утворення відбитків флексографічного та цифрового (ink-jet) друку, оздоблення люмінесцентними фарбами на денситометричні та колориметричні показники надрукованих зображень; визначення впливу фізико-хімічних та фізико-механічних властивостей паперу тиссю, його топографії поверхні на експлуатаційні показники продукції; що уможливлює на основі експертного оцінювання факторів впливу на якість виробів, розроблення алгоритму системи обґрунтованого вибору методів друкування та оздоблення для підвищення якості та задоволення запитів споживачів. The dissertation work is devoted to solving the current scientific-applied task of technological quality assurance for tissue products by identifying the mutual influence of the mechanism of imprint formation by flexographic and digital (inkjet) printing, finishing with luminescent inks on densitometric and colorimetric parameters of printed images; determining the influence of the physico-chemical and physicomechanical properties of tissue paper, its surface topography on the performance indicators of products; which makes it possible, based on expert assessment of factors influencing product quality, to develop an algorithm for a system of informed selection of printing and finishing methods to improve quality and meet consumer demands.
Technological assurance of the quality of flexographic and digital imprints on tissue paper
Keywords: папір тиссю, флексографічний друк, цифровий (ink-jet) друк, друкарські відбитки, якість відбитків, різниця кольорів, оптична щільність, моделювання, фактори впливу, люмінофор, флексографічна фарба, оптимізація процесу, tissue paper, flexographic printing, digital (inkjet) printing, imprints, imprints quality, colour difference, optical density, modelling, influencing factors, luminophore, flexographic ink, process optimization; 655.3.062:655.326.1:676.252.2