Логістика перевезень продукції ТОВ «СУІП «Дольчі Фантазії»» - Цьорох, Марія Романівна; Tsorokh, Mariia Romanivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Цьорох М.Р., Михайлик Н.І. (керівник роботи). Логістика перевезень продукції ТОВ «СУІП «Дольчі Фантазії». Бакалаврська кваліфікаційна робота. - Національний університет "Львівська політехніка", Львів, 2025. Розширена анотація. Розвиток кондитерської галузі в Україні набирає обертів. По даним на 2023 рік, в країні діє 833 кондитерські компанії. З них 68% становлять підприємства, що випускають сухарі, печиво та інші вироби з борошна, 22% виробляють шоколадні вироби, а решта займається виготовленням інших видів солодощів. Деякі з цих компаній увійшли до рейтингу Candy Industry 2022. Зокрема, «Рошен» посів 28 місце з обсягом продажів у 800 млн. дол., маючи 8 фабрик та 10 000 працівників. «Шоколадна фабрика Міленіум» з Дніпра зайняла 75 місце з продажами на 225 млн дол., 3000 працівників та 2 заводи. «Конті груп» розмістилася на 93 місці рейтингу [1]. Боротьба за лідерство серед кондитерських підприємств зводиться до створення оптимальних умов за п'ятьма ключовими елементами конкурентного середовища, які впливають на інтенсивність конкуренції та формують конкурентне поле для підприємства. Окрім п'яти факторів, визначених М. Портером, значний вплив на конкурентні переваги та конкурентоспроможність має також «шостий» елемент - державна політика у сфері регулювання конкуренції. Завдяки тому, що місцева кондитерська промисловість є однією з небагатьох, яка успішно конкурує як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках, основний вплив на неї мають підприємства з українським капіталом [2]. На українському ринку представлено широкий асортимент кондитерських виробів, який характеризується різноманіттям та диференціацією. Ринок є висококонкурентним, з великим рівнем конкуренції між учасниками (34%) або дуже високим (35%), а також швидко розвивається і стабільний. Таким чином, можливо створити та підтримувати ціннісні пропозиції для споживачів за допомогою креативних маркетингових 5 комунікацій в інтернеті, що вимагає особливого підходу до ціноутворення. Е-логістика дозволяє покращити задоволення потреб споживачів у процесі дистрибуції кондитерських товарів [3]. Гуманітарна логістика відіграє ключову роль у забезпеченні необхідними товарами людей, які постраждали внаслідок різних криз, включаючи військові конфлікти. Українські логістичні компанії зробили значний внесок у подолання гуманітарної кризи на сході країни, виконуючи роль центрів збору фінансової та продовольчої допомоги та надаючи українцям безкоштовні логістичні послуги [4]. Логістичні канали розподілу відіграють вирішальну роль у створенні системи дистрибуції, забезпечуючи ефективне переміщення продукції від виробника до споживача. Вони охоплюють усі етапи доставки: від зберігання та транспортування до обробки замовлень і розподілу. Оптимізація цих каналів дозволяє зменшити час доставки, знизити витрати та підвищити рівень обслуговування клієнтів [5]. Об’єктом дослідження у бакалаврській кваліфікаційній роботі є логістика перевезень ТОВ «СУІП «Дольчі Фантазії». Предметом дослідження є діяльність ТОВ «СУІП «Дольчі Фантазії» та удосконалення його логістики перевезень. Мета дослідження: дослідження має на меті теоретично обґрунтувати перспективні напрями удосконалення логістики перевезень та впровадження нових пропозицій у діяльність ТОВ «СУІП «Дольчі Фантазії». Аналіз базуватиметься на комплексній оцінці поточної логістичної стратегії та діяльності підприємства в реальних ринкових умовах. Результати досліджень: запропоновано та обґрунтовано фінансовими показниками реалізацію концепції із застосування сучасних інформаційних технологій.6

Tsiorokh M.R., Mykhaylik N.I. (supervisor). Logistics of transportation of products of LLC "SUIP "Dolchi Fantazii". Bachelor's qualification work. - National University "Lviv Polytechnic", Lviv, 2025. Extended abstract. The development of the confectionery industry in Ukraine is gaining momentum. According to data for 2023, there are 833 confectionery companies operating in the country. Of these, 68% are enterprises that produce crackers, cookies and other flour products, 22% produce chocolate products, and the rest are engaged in the manufacture of other types of sweets. Some of these companies were included in the Candy Industry 2022 rating. In particular, Roshen took 28th place with sales of 800 million dollars, having 8 factories and 10,000 employees. "Chocolate Factory Millennium" from Dnipro took 75th place with sales of 225 million dollars, 3000 employees and 2 factories. "Konti Group" took 93rd place in the ranking [1]. The struggle for leadership among confectionery enterprises comes down to creating optimal conditions for five key elements of the competitive environment that affect the intensity of competition and form a competitive field for the enterprise. In addition to the five factors identified by M. Porter, a significant impact on competitive advantages and competitiveness is also the "sixth" element - state policy in the field of competition regulation. Due to the fact that the local confectionery industry is one of the few that successfully competes in both domestic and foreign markets, the main influence on it is enterprises with Ukrainian capital [2]. The Ukrainian market offers a wide range of confectionery products, characterized by diversity and differentiation. The market is highly competitive, with a high level of competition between participants (34%) or very high (35%), and is also rapidly developing and stable. Thus, it is possible to create and maintain value propositions for consumers through creative marketing communications on the Internet, which requires a special approach to pricing. E-logistics allows you to improve the satisfaction of consumer needs in the process of distributing confectionery products [3]. 8 Humanitarian logistics plays a key role in providing people affected by various crises, including military conflicts, with necessary goods. Ukrainian logistics companies have made a significant contribution to overcoming the humanitarian crisis in the east of the country, acting as centers for collecting financial and food aid and providing Ukrainians with free logistics services [4]. Logistics distribution channels play a crucial role in creating a distribution system, ensuring the efficient movement of products from the producer to the consumer. They cover all stages of delivery: from storage and transportation to order processing and distribution. Optimization of these channels allows to reduce delivery time, reduce costs and increase the level of customer service [5]. The object of research in the bachelor's qualification work is the logistics of transportation of LLC "SUIP "Dolci Fantazii". The subject of research is the activities of LLC "SUIP "Dolci Fantazii" and the improvement of its transportation logistics. Research purpose: the study aims to theoretically substantiate promising areas for improving transportation logistics and implementing new proposals in the activities of LLC "SUIP "Dolci Fantazii". The analysis will be based on a comprehensive assessment of the current logistics strategy and activities of the enterprise in real market conditions. Research results: the implementation of the concept of using modern information technologies is proposed and substantiated by financial indicators.
Logistics of transportation of products of "JUIE "Dolci Fantasie" LLC
Keywords: 6.073.00.00; стратегічне управління транспортною логістикою; транспортна логістика; аналіз транспортної логістики; управління ланцюгами поставок; strategic management of transport logistics; transport logistics; analysis of transport logistics; supply chain management