Визначення сутності поняття міжнародного співробітництва між містами як однієї із форм міжнародної співпраці - Ковальчук, С. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
The concept of international cooperation between cities, the bases of international cooperation between cities and also the options for supporting the implementation of programs through international cooperation are discovered. Presented and described forms of the international cooperation between cities. Досліджено поняття міжнародного співробітництва між містами, проаналізовано основи міжнародного співробітництва між містами а також визначено варіанти підтримки реалізації програм у межах міжнародного співробітництва. Наведено та охарактеризовано форми прояву міжнародного співробітництва між містами.
Keywords: міжнародне співробітництво між містами; глобалізація; інтеграційні процеси; органи місцевого самоврядування; неурядові громадські організації (НГО); international cooperation between cities; globalization; integration processes; local government; NGO’s