Ідентифікація параметрів моделі газотранспортної системи - Притула, Н.; Притула, М.; Боярин, І.; Ямнич, В.; Гринів, О.; Химко, О. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Запропоновано швидкі алгоритми аналізу даних вимірювання на великих інтервалах часу та розв’язування систем нелінійних контурних рівнянь, які дали можливість розв’язати задачі ідентифікації в умовах невизначеності. Наведено класифікацію та характеристику невизначеностей. Запропоновано алгоритми знаходження параметрів моделей та стану об’єктів в умовах невизначеності. Fast analysis algorithms of the measurement data during the big time intervals and solving of systems of the nonlinear contour equations which have given the chance to make problem definition of identification in the conditions of uncertainty are offered. The classification and the characteristic of existing uncertainties are carried out. Algorithms of finding models parameters and a objects state in the conditions of uncertainty are offered.
Keywords: ідентифікація; невизначеність; розрахункова схема; газотранспортна система; компресорна станція; технологічні об’єкти; identification; uncertainty; the settlement scheme; gas-transport system; compressor station; facilities