Об‘єктно-орієнтована реалізація методу скінченних елементів для розрахунку в’язкопружного стану капілярно-пористих матеріалів - Соколовський, Я.; Мокрицька, О. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
У межах об’єктно-орієнтованого підходу та UML розроблено програмне за безпечення для реалізації математичної моделі в’язкопружного деформування капілярно пористих матеріалів з використанням методу скінченних елементів. Створене об‘єктноорієнтоване програмне забезпечення складається зі задокументованих класів, які можуть повторно використовуватись для реалізації нових моделей. In the object-oriented approach and UML developed software to implement the mathematical model of viscoelastic deformation of cappilary-porous materials using the finite element metthod. The created object-oriented software onsists of documented classes that can be reused to implement new models.
Keywords: математична модель; об’єктно-орієнтований підхід; метод скінченних елементів; в’язкопружний стан; пористий матеріал; mathematical model; object-oriented approach; finite element method; viscoelasticity; porous material