Кінетика естерифікації оцтової кислоти н-аміловим спиртом у присутності солей цинку - Мельник, С. Р.; Мельник, Ю. Р.; Дзіняк, М. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Досліджено реакцію естерифікації оцтової кислоти н-аміловим спиртом, каталізовану солями цинку. Визначені ефективні кінетичні та активаційні параметри реакції. Встановлено, що природа ліганду каталізатора має значний вплив на швидкість реакції одержання н-амілацетату.