Трансформування моделі бази геопросторових даних із UML у SQL моделі - Карпінський, Юрій; Лазоренко-Гевель, Надія; Кінь, Данило; Karpinkyi, Yurii; Lazorenko-Hevel, Nadiia; Kin, Danylo (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
У статті розглядається завдання автоматизації трансформування моделі бази геопросторових даних (БГД), у зв’язку з комплексним впровадженням концепції модельно-керованої архітектури. Досліджується питання автоматичного переходу від концептуального до фізичного рівнів під час створення БГД, та вибір оптимального програмного середовища для їх реалізації. Метою роботи є дослідження автоматизації трансформування моделі бази геопросторових даних CASE-засобом візуального проектування Enterprise Architect 13.0 для створення БГД шляхом переходу від нотацій UML у SQL.

This article deals with the problem of automating the transformation of the model of geospatial database (GDB) due to the complex implementation of the model-driven architecture concept.The question of automatic transformation from conceptual to physical levels during the GDB creation is investigated, and the choice of the optimal software environment for their implementation. The purpose of this work is to investigate the automating the transformation of the model of GDB by the CASE tool of visual modeling and design, Enterprise Architect 13.0 to create GDB by switching from UML notations to SQL.
Transformation of the model of topographic database from UML-model to SQL
Keywords: база геопросторових даних; UML; SQL; модельно-керована архітектура; концептуальна модель; геоінформаційні системи; topographic database; UML; SQL; DDL; Model Driven Architecture; conceptual model; geoinformation systems; 528.4