Дослідження основних характеристик алгоритму симетричного шифрування RC5 для побудови модуля захисту розподіленої системи теплового проектування - Яковина, В.; Одуха, О.; Сенів, М.; Білас, О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Досліджено швидкість програмної реалізації та характеристик дифузії та конфузії алгоритму RC5. Показано, що дифузійні характеристики алгоритму RC5-32/12/16 практично відповідають сильному лавинному критерію і мають статистично одно- рідний розподіл. Швидкість шифрування на процесорі AMD Athlon X2 5000+ становить 212,77±0,01 Мбайт/с. Подано рекомендації щодо ефективності застосування цього алгоритму для побудови підсистеми захисту інформації у розподіленому комплексі теплового проектування.
The studies of software performance as well as diffusion and confusion characteristics RC5 algorithm have been performed. It is shown that the diffusion characteristics of RC5- 32/12/16 algorithm almost satisfy the strict avalanche criterion and are uniformly distributed. The encryption velocity at AMD Athlon X2 5000+ processor is 212.77±0.01 Mbytes/s. The recommendations concerning effective usage of this algorithm for creating information security module of distributed thermal design system are given.