Ціннісні орієнтації сучаного українського юнацтва - Місенг, Дар’я (My University, 2018)
Процеси глобалізації, високий темп змі-ни суспільних норм та стандартів при-зводять до зміни ціннісних орієнтацій усіх груп населення, і, як результат, мо-дифікації їх життєдіяльності. Україн-ське юнацтво є категорією українців, що переживає процес формування власної ціннісної системи у період трансформа-ції суспільства. У статті подані ре-зультати дослідження ціннісних орієнтацій українського юнацтва (13-19 років), проведеного у 2017 році.

Value orientations of contemporary Ukrainian youth. Processes of globalization and quick changes of social norms and standards that lead to a constant modification of value orientations of all groups of the population, and, consequently to modification of their lives. Ukrainian youth is the generation whose value system is being formed within the period of society transition. The article represents the results of the survey of value orientation of Ukrainian youth (13-19 years) conducted in 2017.

Ценностные ориентации современного украинского юношества. Процессы глобализации, высокий темп изме-нения социальных норм и стандартов приводят к измене-нию ценностных ориентаций всех групп населедния, и, как результат, модификации их жизнедетяльености. Украинс-кое юношество является той категорией украинцев, кото-рая переживает процесс формирования собственной ценностной системы в период трансформации общества. В статье поданы результаты исследования ценностных ори-ентаций украинского юношества (13-19 лет), проведенного в 2017 году.
Keywords: ціннісні орієнтації; підходи до вивчення цінні-сних орієнтацій; інструментальні цінності; термінальні цінності; теорія цінностей Ш.Шварца; теорія цінностей М.Рокіча; ціннісні орієнтації українсього юнацтва; value orientations; approaches to value orientations study; instrumental values; terminal values; theory of values by Sh.Schwartz; theory of values by M.Rokeach; value orientations of modern Ukrainian youth; ценностные ориентации; подходы к изуче-нию ценностных ориентаций; инструментальные ценнос-ти; терминальные ценности; теория ценностей Ш.Шварца; теория ценностей М.Рокича; ценностные орие-нтации украинского юношества