Політика колонізації та “пацифікації” Польщею західноукраїнських земель в 30-х рр. ХХ ст. - Виздрик, В. С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2000)
Стаття аналізує становище західноукраїнських земель в період найвищого напруження українсько-польської конфронтації. Польському санаційному режимові не вдалося за допомогою репресивних методів придушити національно-визвольний рух. The status of Western Ukraine durinq the period of the hiqhest tension in the Ukrainian-Polish confrontation has been analysed in the article. The Polish sanation reqime did not manaqe to suppreos the national liberation movement, usinq the method of represions.