Proecologiczne kierunki restrukturyzacji technologii rafineryjnych - Surygala, Jan (Видавництво Державного університету “Львівська політехніка”, 2000)
Комплексна програма реструктуризації нафтопереробної галузі Польщі була розроблена з метою зведення до мінімуму негативного впливу переробки нафтової сировини на довкілля. До головних нововведень належать комплексний гідрокрекінг, для високосірчистих дистилятів, гідродесульфуризація вакуумзалишкової сировини, нова платформінгова установка з протитечійною регенерацією, установка для процесу ізомеризації нафтової фракції С5-С6, гідроочистка нафтової сировини, а також розробка проекту установки для утилізації відпрацьованої сировини.

Complex restructurization program for Polish Petroleum Industry has been elaborated in order to minimize its negative environmental impact. The main investments include: hydrocracking complex to process high sulfur distillates, vacuum residue hydrodesulfurization and fuel oil HDS units, new platforming CCR unit, new Cs-Сб and naphtha isomerization, gas oil hydrotreating plant, used-oil utilization unit.