Оптимізація режимів віброрезонансної кавітаційної обробки рідин - Шевчук, Л. І.; Афтаназів, І. С.; Строган, О. І.; Волошкевич, П. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Описано спосіб віброрезонансної кавітаційної обробки рідинних субстанцій та прилад для визначення резонансних частот власних коливань наявних в оброблюваних рідинах зародків кавітації. Доведено, що оптимальними є режими, за яких частоти коливань збурювачів кавітації кратні частотам власних коливань зародків кавітації. The method of vibration of cavitation treatment of substances of liquids and device is described for determination of frequencies of resonances of own vibrations of present in the processed liquids embryos of cavitation. It is proved that optimum are the modes which frequencies of vibrations of cavitation are multiple frequencies of own vibrations of embryos of cavitation at.