Фактори і напрями інноваційного розвитку підприємств - Гук, З. Б.; Лебідь, Т. В.; Самуляк, В. Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розглянуто фактори впливу на виробничо-технічний потенціал підприємств, досліджено світовий досвід забезпечення інноваційної активності, проаналізовано існуючий стан інноваційного напряму розвитку вітчизняних підприємств, виявлено основні причини, які гальмують впровадження результатів наукових досліджень і проектних розробок, а також запропоновано модель оцінювання рівня інноваційного розвитку України. The factors of influence on production and technical potential of enterprises are described in the article, international experience of providing innovative activity of enterprises is researched, the current state of innovation for development of national enterprises is analyzed, the main reasons that impede the implementation of research results and project developments are founded, also the model of innovation development of Ukraine is proposed.
Keywords: інновації; розвиток підприємств; інноваційно-проектний напрям розвитку; іnnovation; development of enterprise; innovation model of development