Дослідження алгоритмів паралельного опрацювання інформації в базах даних - Климаш, М.; Гордійчук-Бублівська, О.; Чайковський, І.; Данильченко, Т.; Klymash, M.; Hordiichuk-Bublivska, O.; Tchaikovskyi, I.; Danylchenko, T. (Видавництво Львівської політехніки, 2021)
У роботі досліджено питання зменшення часу оброблення інформації в базах даних. Для швидкого пошуку та аналізу запитів запропоновано використовувати розподілені бази даних, в яких інфомація розподіляється і зберігається на декількох пристроях. Для взаємозв’язку всіх даних та швидкого пошуку застосовується метод колонкових індексів, у якому враховано подібність даних та передбачено можливість знаходження інформації за ключем, навіть якщо вона міститься розподілено на різних пристроях. Такий підхід спрощує проблеми пошуку великих обсягів інформаціії в базах даних і дає можливість ефективніше опрацьовувати користувацькі запити.

The paper has been devoted to the problem of reducing the time of information processing in databases. It is suggested to use distributed databases for quick search and analysis of queries. In them the information is distributed and stored on several devices. For the interconnection of all data and quick search, it is proposed to use the method of column indexes, which takes into account the similarity of data and provides the ability to find information by key, even if it is distributed on different devices. This approach simplifies the problem of finding large amounts of information in databases
Investigation of parallel algorithms for information processing in databases
Keywords: бази даних; розподілені системи; паралельні алгоритми; databases; distributed systems; parallel algorithms; 621.126