Лексико-семантичні процеси в номенклатурі української підмови технології громадського харчування - Руденко, Світлана (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Досліджуються лексико-семантичні процеси (полісемія, омонімія, синонімія, антонімія, наявність активних та пасивних запасів) в українській підмові громадського харчування на матеріалі номенклатурно-термінологічного утворення "Змішані напої" (НТУ ЗН). Доводиться, що НТУ ЗН має мовно- галузеву специфіку, однак у ньому відбуваються ті самі лексичні процеси, що і в загальновживаній українській літературній мові.

The article deals with the analysis of the lexical and semantic processes (polysemy, homonymy, synonymy, antonymy, existence of active and passive reserves) in the Ukrainian sub-language of catering based upon the material of nomenclature and terminological unit "Mixed drinks” (NTU MD). It has been proved that NTU MD possesses some special language and domain peculiarities though there occur the same lexical processes in it as in Ukrainian literature language of common usage.