Модифікація пероксидованої поверхні диоксиду силіцію хітозаном - Кудіна, О. О.; Будішевська, О. Г.; Воронов, С. А.; Миськова, І. А.; Соломко, Н. Ю.; Паляниця, Л. Я. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Проведено модифікацію поверхні діоксиду силіцію послідовною адсорбцією поліпероксиду з первинно-третинними пероксидними групами стирол-ко-малеїновий ангідрид-ко-трет-бутилпероксиметилмалеїнату та хітозану і одержано адсорбент, який проявляє біоактивність, пригнічуючи життєдіяльність дріжджів. The modification of the silica dioxide surface was carried out via consistent adsorption of polyperoxides with primary-tertiary peroxide groups styrene-co-maleic anhydride-co-tertbutyhydroperoximethylmaleinate and chitozane and the biologically active adsorbent was produced, which depress the vital functions of yeasts.