Алгоритмічний метод синтезу помножувача частоти на основі інтегрального рівняння - Тимощук, П. В.; Бардило, Т. І. (Видавництво Державного університету «Львівська політехніка», 2000)
Описано метод синтезу прецизійного помножувача частоти гармонічних сигналів на два. Помножувач призначений для обробки сигналів з широким діапазоном зміни їх амплітуди та частоти. Реалізується помножувач в аналоговому та цифровому елементних базисах на основі побудови його макромоделі в формі рівняння, аргументами якого є дії, їх інтеграли та реакції помножувача. Макромодель визначається числовим методом за вхідними та вихідними часовими характеристиками пристрою. За відомою макромоделлю методами прямого моделювання будується структурна схема помножувача.