Сутність понять «адаптація» та «адаптивність» - Ячменьова, В. М.; Османова, З. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розкрито сутність понять “адаптація” і “адаптивність”; виявлено ідентичність і відмінність між цими поняттями; сформульовано визначення адаптації і адаптивності у межах об'єкта дослідження — соціально-економічної системи на мезорівні. Essence of notions of “adaptation” and “adaptiveness” is exposed in the article; there are also revealed their similarities and distinctions; definitions of adaptation and adaptiveness are formulated within the framework of the research object — socio-economic system on mezolevel.
Keywords: адаптація; адаптивність; соціально-економічна система; adaptation; adaptiveness; socio-economic system