Воєнно-політичне співробітництво країн СНД на шляху пошуків гарантування національної безпеки (1991–1992 рр.) - Лозинський, П. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Проаналізовано процес становлення системи колективної безпеки країн Співдружності Незалежних Держав протягом 1991–1992 рр. Розкрито діяльність військово-політичного керівництва країн щодо збереження єдиного оборонного простору та створення об’єднаних Збройних сил СНД. The process of marking becoming system of collective security of countries of Commonwealth of Independent States over a period 1991–-1992 years is analyzed in the article. It is exposed activity of military-political guidance of countries is in relation to a maintenance unique defensive space and creation of the incorporated military powers of the CIS.