Wardhani, Dyah HestiKumoro, Andri CahyoHakiim, AzafilmiAryanti, NitaCahyono, Heri2020-03-022020-03-022019-02-282019-02-28Kinetic Modeling Studies of Enzymatic Purification of Glucomannan / Dyah Hesti Wardhani, Andri Cahyo Kumoro, Azafilmi Hakiim, Nita Aryanti, Heri Cahyono // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2019. — Vol 13. — No 3. — P. 384–390.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/46484Вивчено процес очищення глюкоманнана гідролізом крохмалю – основного забруднювача. Встановлено, що гідролізом усувається 88,7% крохмалю. Одержано най- вищий вміст глюкоманнану 73,35 %. Проведено порівняльні до- слідження ІЧ-спектрів дослідженого і комерційного глюко- маннана. За допомогою моделі Міхаеліса-Ментена описано кінетику ензиматичного гідролізу.Purification of glucomannan by hydrolising starch – the main contaminant – was studied. Hydrolysis removed 88.7 % of starch. The highest glucomannan сontent was found to be 73.35 %. The sample showed the comparable infrared spectra to those of the commercial glucomannan. The kinetics of enzymatic hydrolysis was evaluated using the Michaelis-Menten model.384-390enα-амілазаAmorphophallus oncophyllusглюкоманнангідролізочищеннякрохмальα-amylaseAmorphophallus oncophyllusglucomannanhydrolysispurificationstarchKinetic Modeling Studies of Enzymatic Purification of GlucomannanКінетичні модельні дослідження ензиматичного очищення глюкоманнанаArticle© Національний університет „Львівська політехніка“, 2019© Wardhani D., Kumoro A., Hakiim A., Aryanti N., Cahyono H., 20197Kinetic Modeling Studies of Enzymatic Purification of Glucomannan / Dyah Hesti Wardhani, Andri Cahyo Kumoro, Azafilmi Hakiim, Nita Aryanti, Heri Cahyono // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2019. — Vol 13. — No 3. — P. 384–390.