Непропорційне масштабування зображень методом SEAM CARVING і вибір енергетичних функцій для нього - Шийка, Ю.; Шувар, Р. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Розглянуто методи масштабування растрових зображень зі зміною співвідношення сторін. Досліджено метод Seam Carving непропорційного масштабування. Запропоновано методи побудови енергетичних функцій для нього, порівняно результати їх використання. Methods of raster image resizing with change of the aspect ratio are described. Seam Carving method of content aware image resizing is researched. Different methods of calculation of energy functions for Seam Carving are offered, comparison of results of resizing using different energy functions is made.