Система дистанційного моніторингу стану людини. - Кремінь, В. Т.; Сокіл, В. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
Запропоновано систему передачі електрокардіограми, оптично сформованої пульсохвилі та сигналу акселерометру по радіоканалу. Система може використовуватись для дистанційної діагностики та моніторингу стану людини. Сфера використання охоплює телемедицину, підготовку спортсменів, екстремальний туризм, пожежну службу. The remote human health monitoring system is suggested. The system allows transmitting via radio-link the electrocardiogram, the optical pulse wave, and an accelerometer signal. The application domain includes the ill patient rehabilitation, sportsmen training, extreme tourism, and the fire service.