Військові формування Нестора Махна періоду національно-визвольних змагань українського народу 1918–1921 рр. - Гетьманчук, М. П. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Досліджено військову діяльність Н. Махна періоду Громадянської війни в Україні 1918–1921 рр., показано процес створення та діяльності Революційної повстанської армії України. Висвітлено питання її кадрового складу, озброєння та особливостей ведення бойових дій. The military activities of N. Makhno during of the Civil War in Ukraine in 1918-1921 are studied. The process of formation and activities of the Revolutionary Rebel Army of Ukraine are shown. Issues of its personnel, armaments, and peculiarities of combat actions are dealt with.