Управление преемственностью и жизненный цикл информационных систем - Калмыков, А. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розглянуто питання забезпечення наступності розробки IT-систем в багатоетапних програмах розвитку. Досліджуються спадкоємність у проектуванні, реалізації, розгортанні, супроводженні систем згідно з NGOSS концепцією життєвого циклу. Запропонована класифікація задач збереження наступності з урахуванням етапів проектування, розробки та впровадження систем. На основі стратифікації процесів проектування та класифікації відповідних задач запропоновано підхід до управління наступністю розробки інформаційних систем. The paper is dedicated to questions of the succession granting in multi-stage development programs of IT-systems. It investigates succession in the design, implementation, deployment, maintenance according to the NGOSS life-cycle concept. The paper presents tasks classification for the procuring of the succession in systems development, taking into account the stages of design, development and implementation of systems. The approach to the succession management in the information systems development is proposed on the basis of the stratified design processes and classification of the related tasks.
Keywords: наступність розробки; IT-систем; життєвий цикл; страт проектування; the succession of development; IT-systems; life cycle; design strata