Оптимізація розгону одномасових механічних систем прямим варіаційним методом - Ловейкін, В. С.; Ромасевич, Ю. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Наведено методику розв’язання оптимізаційної задачі за допомогою прямого варіаційного методу, який дозволяє врахувати вимоги, які ставляться до режимів руху механічних одномасових систем. Проаналізовано результати та встановлено, що збільшення плавності руху системи впливає на збільшення величини критерію. The broughted methods of the decision optimization problems by means of direct variational method, which allows to take into account requirements, which are put to mode of the motion оne-mass mechanical systems. The analyzed results and is fixed that increase to smothnesses of the moving the system influences the value criterion upon increase.