Синтез ацильних похідних 2-гідроксифеніламіно-3-хлор-1,4-нафтохінону - Романюк, А. Л.; Вишневський, Р. М.; Литвин, Б. Л. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
Досліджено взаємодію 2-(4'-гідрокси- та 2-(3′-гідроксифеніламіно)-3-хлор-1,4-нафтохінонів з ацилюючими реагентами. Розроблено препаративні методики синтезу ацильних похідних цих сполук. Reaction between 2-hydroxyphenylamino-3-chloro-1,4-naphthoquinone and chloranhydrides of aromatic acids were studied. Preparative methods for synthesis of acyl derivatives of 2-hydroxyphenylamino-3-chloro-1,4-naphthoquinone were developed.
Keywords: дослідження; препаративні методики; reaction; Preparative methods