Ревалоризація архітектурно-функціонального образу резиденції в Підгірцях в історично сформованому ландшафті Вороняків - Ремешило-Рибчинська, О. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
У зв’язку з активізацією на державному рівні робіт із “збереження та використання комплексу “Підгорецький замок” автор акцентує увагу на необхідності проведення не тільки реставрації окремих пам’яток житлового й громадського, але й господарського і виробничого призначення. При цьому для піднесення соціально-економічного та культурного рівня на селі важливо відтворити адекватні історичному призначенню просторового наповнення резиденції функції. Пропонується створення Західного регіонального координаційного центру ревалоризації історично сформованого ландшафту та соціально-економічного розвитку території.