Кінетичні закономірності впливу кількості каталізатора на епоксидування етилалілетилакрилату у присутності Мо2В - Трач, Ю. Б.; Никипанчук, М. В.; Комаренська, З. М.; Пиріг, І. Ю. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Досліджено кінетичні закономірності впливу кількості каталізатора Мо2В на епоксидування етилалілетилакрилату гідропероксидом третбутилу. Показано, що нелінійна залежність швидкості процесу від кількості каталізатора може бути пов’язана з наявністю на поверхні каталізатора води, яка є інгібітором процесу. Запропоновано кінетичну модель даної реакції. The kinetic regularities of influence of quantity on the process of epoxidation of ethylalylethylacrylate by tert-butylhydroperoxide by present Mo2B has been researched. It was shown, nonline dependence of process speed on quantity of catalyst can be connected with presence of water on the surface of catalyst which inhibits this process. The kinetic model of this reaction was proposed.
Keywords: 547.71.07