Зарубіжний досвід та вітчизняні передумови податкового стимулювання інноваційної діяльності - Маховський, О. Г. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розглянуто зарубіжний досвід податкового стимулювання інноваційної діяльності, досліджено основні механізми активізації НДДКР у країнах-членах ОЕСР та тенденції в умовах кризи. Проаналізовано передумови та нормативно-правове забезпечення стимулювання інновацій в Україні. Рекомендовано запровадження дієвих податкових стимулів інноваційної діяльності підприємств. Foreign experience of tax stimulation of innovative activity is considered, basic mechanisms of activation of R&D in the countries-members of OECD and tendencies in the conditions of crisis are investigated. Pre-conditions and normative-legal maintenance of stimulation of innovations are analysed in Ukraine. Introduction of effective tax incentives of innovative activity of enterprises is advised.
Keywords: інноваційна діяльність; податкове стимулювання; науково-дослідні та дослідно-конструкторські розробки; податкові пільги; інноваційний податковий кредит; вирахування з податкової бази; показник податкових пільг; innovative activity; tax incentive; research and developments; tax deductions; innovative tax credit; tax allowance; tax subsidy rate