Відновлення трикальційфосфату газовими відновниками в присутності хлору - Крикливий, Р. Д. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2005)
Досліджено відновлення трикальційфосфату газовими відновниками у присутності елементного хлору та хлоралканами. Встановлено, що введення добавок хлору в газову фазу зменшує температурний режим можливої відгонки фосфору з Ca3(PO4)2 на 300–500° і дає можливість комплексно вирішити технологічні процеси переробки фосфатних руд та одержання хлоридів фосфору. The restoring tribasic calcium phosphate by gas restorers is investigated at the presence of element chlorine and chloralkanes. Is installed, that the introduction of the components of chlorine in a gas phase reduces a temperature mode of a possible sublimation of phosphorus with Ca3(PO4)2 on 300–500° and enables completely to decide technological processes of processing phosphate of ores and deriving chloride of phosphorus.