Гомогенна каталітична система на основі вольфрам карбіду - Петренкова, Т. М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
За допомогою фотоколориметричного аналізу визначено вміст і ступінь окиснення вольфраму у каталітичних фільтратах, які використовували при епоксидуванні октену- 1 гідроген пероксидом. Досліджено процес епоксидування та встановлено відмінність механізму реакції епоксидування цього олефіну гідрогенпероксидом у присутності вольфрам карбіду W2С від механізму дії гомогенних каталітичних систем на основі цієї сполуки. Photocolorimetric analysis was used to determine the content and level of oxidation of tungsten in catalytic filtrates, which were used for the epoxidation of octene-1 by hydrogen peroxide. The investigation of the process of epoxidation of this olefine showed that the reaction mechanism for the epoxidation by hydrogen peroxide in the presence of tungsten carbide W2C differs from the mechanism observed for homogeneous catalytic systems based on the same compound.
Keywords: фотоколориметричний аналіз; епоксидування; гідрогенпероксид; рhotocolorimetric analysis; epoxidation; hydrogen peroxide