Апроксимація стандартних функцій міжнародної температурної шкали МТШ-90 із застосуванням чебишовських сплайнів - Воробель, Роман; Гук, Олександр; Камінський, Юрій; Сущик, К. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
Запропоновано метод знаходження балансних наближень стандартних функцій міжнародної температурної шкали МТШ–90. Отримані результати дають змогу спростити аналітичний вираз для обчислення при його технічній реалізації та вибирати параметри наближень оптимальними щодо забезпечення необхідної точності вимірювання температури у заданому діапазоні.

A method for obtaining of balanced approximation of standard functions of International Temperature Scale ITS–90 is proposed. The results obtained allow to simplify analytical expression for technical implementation and to choose optimal approximation parameters regarding necessary accuracy of temperature measurement at the given interval.

Предлагается метод поиска балансных приближений стандартных функций международной температурной шкалы МТШ–90. Полученные результаты позволяют упростить аналитическое выражение для его расчета при технической реализации и выбрать параметры приближения оптимальным способом для обеспечения необходимой точности измерения температуры в заданном диапазоне.
Keywords: 519.9