Використання RED-OX систем на основі CE4+ для одержання пероксидвмісних полімерів - М’ягкота, О. С.; Рябцева, А. О.; Мітіна, Н. Є.; Гевусь, О. І.; Долинська, Л. В.; Заіченко, О. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Гетеротелехелатні олігомери та блок-кополімери з кінцевими пероксидним, глюкозним та іншими функціональними фрагментами були синтезовані полімеризацією, ініційованою RedOx системою –OH вмісні речовини та сіль Ce4+ в присутності пероксидовмісного агента передачі ланцюга. Були досліджені структурні та колоїдно-хімічні властивості олігопероксидів. The heterotelechelic oligomers and block-copolymers with ultimate peroxide, glucose and other functional fragments were synthesized by polymerization, initiated by RedOx system – OH agents and Ce4+ salt in the presence of peroxide chain transfer agent. The structural and colloidal-chemical properties of oligoperoxides were studied.
Keywords: Red-Ox ініціювання; сіль Се4+; радикальна полімеризація; пероксидний телоген; гетеротелехелатні та блочні кополімери; Red-Ox initiation; Се4+ salt; radical polymerization; peroxide telogen; heterotelechelic and block copolymers