Епістемологічна складова індивідуалізму філософії Ф. Гаєка - Кур’ян, Роман (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
В дослідженні висвітлюється зв’язок епістемології та індивідуалізму в ліберальній філософії Ф. Гаєка. Ключем до розуміння можливостей та обмежень індивідів постає «сенсорний порядок», як основний принцип організації людського знання. Епістемологічні погляди Ф. Гаєка є засадничими для розуміння індивіда та його ролі в соціальному макропорядку і притаманних для нього процесів: адаптація, конкуренція, еволюція.
Epistemological element of individualism of F. Hayek’s philosophy
Keywords: Ф. Гаєк; індивідуалізм; епістемологія; сенсорний порядок; спонтанний порядок; негативний утилітаризм; еволюція