Switched reluctance motor for a surface lift drive - Ткачук, Василь; Біляковський, Ігор; Каша, Лідія; Tkachuk, Vasyl; Bilyakovskyy, Ihor; Kasha, Lidiya (Lviv Politechnic Publishing House, 2017)
Подано основні формули методики розрахунку вентильних двигунів з пасивним ротором та з ємнісними накопичувачами енергії, які надалі планується використо- вувати у приводах канатного витягу. Закцентовано увагу на особливостях розрахунку базових величин, які в подальшому утворюють основу математичної моделі проектування, що реалізована програмно та за допомогою якої спроектований двигун для приводу бугельного витягу. Такий двигун за механічною та регулювальними характеристиками може успішно конкурувати з тяговими колекторними двигунами, що використовуються у таких приводах, за умов вищої надійності і меншого об’єму активної частини. В основу проектного розрахунку покла- денo рекомендації, які ґрунтуються на особливостях конструкції та на теорії електромагнітного перетворення енергії у таких електромеханічних перетворювачах енергії. Результати досліджень свідчать про можливість використання спроектованого двигуна в електроприводі бугельного канатного витягу.

The basic equations of the method of the calculation of a switched reluctance motor (SRM) with a passive rotor and capacity energy storage (CES), which in the future is supposed to be used in a surface lift drive, are shown in the paper. The emphasis is placed on the peculiarities of the calculation of basic values, which then form the basis of the mathematical model of the design, which is implemented programmatically and using which the SRM for a surface lift drive was developed. Such a motor can successfully compete with traction collector motors for mechanical and regulating characteristics under the condition of higher reliability and smaller volume of an active part. The design calculations are based on the recommendations taking into account the peculiarities of the design and the theory of electromagnetic energy conversion in electromechanical energy converters of the kind. The research results indicate the possibility of using the designed SRMin the electric drive of the surface lift.
Вентильний двигун для електроприводу канатного витягу
Keywords: switched reluctance motor; capacity energy storage; U-shaped stator construction; surface lift drive