Preparation and Application of Coumarone-Indene-Carbazole Resin as a Modifier of Road Petroleum Bitumen. 1. Influence of Carbazole:Raw Materials Ratio - Prysiazhnyi, Yuriy; Borbeyiyong, Guri Isaiah; Pyshyev, Serhiy (Видавництво Львівської політехніки, 2022)
Показано можливість ефективного застосування карбазолу як покращувала кумарон-інденової смоли, що застосовується як модифікатор нафтових бітумів. Усі вихідні речовини для отримання кумарон-інден-карбазольних смол (КІКС) можна отримувати з різних продуктів процесу коксування вугілля. Вивчено вплив складу сировини (кількості карбазолу, який додається до промислової інден-кумаронової фракції) на вихід смоли та її модифікуючі властивості. Встановлено оптимальні кількості карбазолу у вихідній сировині та рекомендовано застосовувати КІКС як адгезійну добавку до бітумів.

The possibility of effectively using carbazole as an improver of coumarone-indene resin for use as a modifier of petroleum bitumens is studied. All starting materials for the production of coumarone-indene-carbazole resin (CICR) were obtained from various products of the coal coking process. The influence of raw material composition (amount of carbazole added to an industrial indene-coumarone fraction) on resin yield and its modifying properties was studied. The optimal amounts of carbazole in the raw material were established, and it is recommended to use CICR as an adhesive additive to bitumen.
Одержання і застосування кумарон-інден-карбазольної смоли як модифікатора дорожніх нафтових бітумів. 1. Вплив співвідношення карбазол: сировина
Keywords: кумарон; інден; карбазол; модифікатор; бітум; coumarone; indene; carbazole; modifier; bitumen