Вплив складу газової суміші С02+02 на вигоряння вуглецю при дуговому зварюванні чавунів сталевим дротом - Палаш, В. М.; Дзюбик, А. Р.; Огнистий, С. Т. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Досліджено вплив складу захисному C02+02 та параметри режиму дугового зварювання сталевим дротом cipки чавунів без їx попереднього перегрівання на вигоряння вуглецю у ванш. Встановлено фактори, що сприяють отриманню оптимальному його концентрації в наплавлених валиках. Показано, що вигоряння вуглецю при зварюванні у середовищі С02+02 помітно посилюється iз збільшенням у ньому кисню. Сутність цього впливу залежить від швидкості зварювання, діаметра електродного дроту, зварювального струму та величини електродного вильоту. Influence of the protective mixture composition CO2+O2 and parameter of arc/w mode by the steel wire of grey-cost irons without their previous heating during carbon combustion was investigated. Factors are set to further reception of it optimal concentration in melt rollers. It`s pointed that carbon combustion at welding in the CO2+O2 environment which appreaciably increases during oxygen increasing in it. The degree of this influence depends on welding speed, electrode wire diameter, welding current and size of electrode flight.