Вивчення динаміки зміни гранулометричного складу каталізатора окислювального хлорування етилену при експлуатації у промислових умовах - Курта, С. А.; Микитин, І. М.; Хабер, М. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Подано результати досліджень зміни гранулометричного складу свіжого та робочого каталізатора окислювального хлорування етилену в промисловому реакторі; та зміни гранулометричного складу винесеного каталізатора в гартувальній колоні. Показано, що протягом перших 60 днів каталізатор притирається. Встановлено, що каталізатор має постійний склад і властивості від 100 до 300 днів роботи, а потім іде погіршення його властивостей. The results of the researches of the gradation composition change of the fresh and of the working catalyst of oxidizing chlorinating of ethylene in an industrial reactor and the changes of the gradation composition of the taken away catalyst in a quenching column is represented. During the first 60 days the catalyst is ground in. The catalyst has permanent composition and the properties from 100 to 300 days works, and then it has the deteriorated properties.