Науковий напрям та навчальна дисципліна “Математична лінґвістика” - Щербина, Ю. М.; Шестакевич, Т. В.; Висоцька, В. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
This article deals with the preconditions of the appearance and main principles of the mathematical linguistics and different points of view on its subject were analyzed. The program of corresponding educational course was proposed. The context of the program has been revealed.Розглянуто передумови виникнення та основні положення математичної лінгвістики, проаналізовано різні погляди на її предмет. Запропоновано програму відповідного навчального курсу та розкрито її зміст.
Keywords: математична лінгвістика; квантитативна лінгвістика; комбіна- торна лінгвістика; mathematical linguistics; computational linguistics; combinational linguistics