Вплив модифікації гідроксиду магнію пероксидовмісними кополімерами на властивості поверхні наповнювача - Шевчук, О. М.; Токарєв, В. С.; Вгенкнехт, У.; Грюндке, К.; Монцібович, Р. О.; Букартик, Н. М.; Воронов, С. А. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
Проведено модифікацію поверхні дисперсного гідроксиду магнію пероксидними гетерофункціональними кополімерами. Досліджено вплив природи та концентрації модифікатора на властивості модифікованих наповнювачів. Показано, що в результаті модифікації значно знижується поверхнева енергія дисперсного гідроксиду магнію, зростає його гідрофобність і седиментаційна стабільність. The modification of the surface of disperse magnesium hydroxide with peroxide heterofunctional copolymers has been carried out. The influence of modifier nature and concentration on colloidal-chemical properties of modified fillers was studied. It has been shown that as a result of modification surface energy of disperse magnesium hydroxide decreases and its hydrophobicity as well as sedimentation stability increase.