Інформаційна система гітарної майстерні - Штиба, Тарас Олександрович; Shtyba, Taras Oleksandrovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Гітарна майстерня – це спеціалізований заклад, який займається обслуговуванням, ремонтом і кастомізацією гітар. Ці майстерні виконують різноманітні завдання, такі як заміна струн, ремонт корпусу, регулювання грифу та встановлення нових компонентів. Основна мета гітарних майстерень – запропонувати високоякісні та професійні послуги, щоб допомогти музикантам підтримувати та вдосконалювати свої інструменти [1]. Останнім часом спостерігається стрімкий розвиток сфери виготовлення та ремонту музичних інструментів, зокрема гітар. Це пов'язано з декількома ключовими чинниками. По-перше, згідно з даними Statista, продажі гітар зростають з кожним роком [2], що свідчить про зростаючий інтерес до музики та гри на гітарі. Згідно даних аналітичної компанії IBISWorld разом зі зростом попиту на гітари збільшується популярність гітарних майстерень [3]. По-друге, пандемія COVID-19 та пов'язані з нею локдауни змусили людей залишатися вдома, що спонукало багатьох шукати нові хобі, такі як гра на гітарі. Як результат, зросла актуальність їх ремонту та обслуговування, оскільки збільшилася кількість як нових, так і досвідчених музикантів, які потребують професійних послуг гітарних майстерень. Клієнти можуть звертатися до таких майстерень для замовлення індивідуальних гітар або для обслуговування вже існуючих інструментів. Однак, традиційні методи роботи, що вимагають особистої присутності або телефонного дзвінка, стають менш ефективними, оскільки вимагають більше часу та ресурсів. Розвиток інформаційних технологій створює нові можливості для гітарних майстерень. Вони можуть використовувати сучасні інформаційні системи для покращення процесів керування замовленнями, обліку матеріалів, інвентаризації, та обслуговування клієнтів. Такі системи дозволяють автоматизувати багато рутинних процесів, забезпечуючи швидший та ефективніший сервіс. Вони також полегшують взаємодію з клієнтами, дозволяючи їм легко замовляти послуги, відстежувати статус замовлення, і отримувати додаткову інформацію про продукти та послуги майстерні. Застосування інформаційних систем допомагає гітарним майстерням підвищити якість своїх послуг, пропонувати більше додаткових опцій, і розширити асортимент товарів та послуг, що сприяє залученню нових клієнтів. Ці системи також надають змогу автоматизувати облік фінансів, підвищуючи точність і прозорість в бухгалтерії. Зазначені переваги роблять розробку інформаційної системи для гітарної майстерні важливою та корисною. Вона допоможе не лише зменшити час обробки замовлень, але й підвищить ефективність роботи майстерні, дозволяючи краще обслуговувати клієнтів. Крім того, такі системи надають можливість майстерням збільшувати прибутки за рахунок кращого управління ресурсами та обслуговування клієнтів. Розглядаючи діяльність гітарних майстерень, можна зазначити ряд процесів, які можуть бути піддані автоматизації з метою покращення ефективності та точності їх виконання. Зокрема, автоматизація може стосуватися таких процесів роботи майстерень: • обліку замовлень; • інвентаризації; • фінансового обліку; • управління кадрами; • взаємодії з клієнтами. Об’єктом дослідження є процеси побудови інформаційних систем автоматизації діяльності установ. Предметом дослідження є методи і засоби проектування та побудови інформаційної системи автоматизації діяльності гітарної майстерні. Метою магістерської кваліфікаційної роботи є проектування та розробка інформаційної системи гітарної майстерні. Результатом дослідження стала створена інформаційної системи гітарної майстерні, в якій користувачі мають змогу отримати доступ системи, в котрій є реалізовано функціонал для керування процесами, працівниками, а також інвентарем гітарної майстерні. Крім того проведено аналіз літературних джерел, виконано порівняння системи з подібними системами, сформульовано вимоги до створеної системи, побудовано дерево цілей та на його основі застосовано метод аналізу ієрархій, виконано проектування системи за допомогою мови моделювання UML да відповідних діаграм, визначено методи та засоби для реалізації системи, виконано програмну реалізацію системи та проаналізовано коректність її виконання.

A guitar workshop is a specialized facility dedicated to the maintenance, repair, and customization of guitars. These workshops undertake various tasks such as string replacement, body repair, neck adjustment, and installation of new components. The primary goal of guitar workshops is to provide high-quality and professional services to help musicians maintain and enhance their instruments [1]. Recently, there has been a rapid development in the field of musical instrument manufacturing and repair, particularly guitars. This growth is driven by several key factors. Firstly, according to Statista, guitar sales are increasing each year [2], indicating a growing interest in music and guitar playing. According to data from the analytical company IBISWorld, along with the increase in demand for guitars, the popularity of guitar workshops is also rising [3]. Secondly, the COVID-19 pandemic and associated lockdowns forced people to stay home, prompting many to seek new hobbies such as playing the guitar. As a result, the demand for their repair and maintenance increased, as more new and experienced musicians required professional services from guitar workshops. Clients can turn to such workshops to order custom guitars or service existing instruments. However, traditional methods requiring personal presence or phone calls are becoming less effective as they require more time and resources. The development of information technology creates new opportunities for guitar workshops. They can utilize modern information systems to improve order management, material accounting, inventory, and customer service processes. These systems allow the automation of many routine processes, providing faster and more efficient service. They also facilitate interaction with customers, allowing them to easily order services, track order status, and obtain additional information about the workshop's products and services. The application of information systems helps guitar workshops improve service quality, offer more additional options, and expand the range of goods and services, which helps attract new clients. These systems also enable the automation of financial accounting, increasing accuracy and transparency in bookkeeping. The mentioned advantages make the development of an information system for a guitar workshop important and beneficial. It will not only reduce order processing time but also improve the workshop's efficiency, allowing for better customer service. Additionally, such systems provide workshops with the ability to increase profits through better resource management and customer service. Examining the activities of guitar workshops, several processes can be automated to improve efficiency and accuracy. Specifically, automation can address the following workshop processes: • Order accounting; • Inventory management; • Financial accounting; • Personnel management; • Customer interaction. The object of the study is the processes involved in building information systems for the automation of institution activities. The subject of the study is the methods and tools for designing and building an information system for automating the activities of a guitar workshop. The goal of the research is to design and develop an information system for a guitar workshop. The result of the research is the creation of an information system for a guitar workshop, where users can access a system that includes functionality for managing the workshop's processes, employees, and inventory. Additionally, the analysis of literature sources was conducted, the system was compared with similar systems, requirements for the created system were formulated, a goal tree was constructed and based on it, the analytic hierarchy process method was applied, the system was designed using UML and corresponding diagrams, methods and tools for system implementation were determined, the software implementation of the system was carried out, and the correctness of its execution was analyzed.
Information System for a Guitar Workshop
Keywords: 3.126.00.00; – гітарна майстерня; майстерня; інформаційна система; гітара; автоматизація діяльності установ; – guitar workshop; workshop; information system; guitar; institution activity automation