Розрахунок та оптимізація шумопоглинальних шаруватих перегородок у низькочастотному діапазоні - Дівеєв, Б. М.; Николишин, М. М.; Смольський, А. Г.; Пелех, Р. Я.; Тарасюк, У. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Запропоновано нову процедуру для отримання звукоізолювальних параметрів плит типу “сандвіч” з додатковими дискретними елементами типу динамічних гасників коливань (ДГК). Основна перевага цього методу в тому, що він не ґрунтується на жорстких припущеннях щодо моделі плити. Для акустичних розрахунків розглядається еквівалентна сандвічу балка Тимошенка. The present paper is an attempt at proposing a novel procedure to derive the sound isolation parameters for sandwich plates with the presence of an additional discrete elements as dynamic vibration absorbers (DVA). The main advantage of the present method is that it does not rely on strong assumptions about the model of the plate. For acoustic calculations Timoshenko beam equivalent to sandwich is under discussion.