Світові тенденції глобалізації та українські промислово-фінансові групи - Бондаренко Л. П. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Досліджено вплив світових глобалізаційних тенденцій на функціонування промислово-фінансових груп. Проаналізовано процеси зростання капіталізації українських промислово-фінансових груп, особливо у фінансовій сфері, розкрито причини цих явищ. Розглянуто мотиви легалізації капіталу ПФГ.. Проведено короткий огляд праць українських та іноземних економістів щодо впливу глобалізації на економіку України і на фінансово-кредитну сферу зокрема. The aim of this article is to research the influence of globalize tendency to industrialfinancial groups function. Motives of PFG’s capital legalization are discovered. Increasing processes of industrial-financial group’s capitalization are analyzed, especially in the finance sphere; causes of this appearance are uncovered. The brief overview of Ukrainian and foreign economists works are investigated for the question of the globalize influence to the Ukrainian economics and financial-credit sphere.