Визначення оптимальних параметрів процесу абсорбційного очищення гексафторпропілену - Солодяк, Л. Й.; Кушина, Й. Д.; Левуш, С. С.; Яковлєв, В. М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
Запропоновано принципову технологічну схему абсорбційного очищення гексафторпропілену від фторвуглеводневих сполук, в якій як селективний абсорбент використовується етилацетат. На основі складеного алгоритму, що випливає із температурної залежності розчинності гексафторпропілену і наявних у ньому компонентів в етилацетаті, а також матеріального балансу цих сполук в циркуляційних газових і рідинних струменях, визначено оптимальні параметри процесу очищення гексафторпропілену від фторвуглеводневих сполук. The based on flowsheet of the absorbing clearing of hexafluoropropylene from fluorocarbonhydrogen, in which an ethyl-acetate is used as a selective absorbent, is offered. On the basis of the made up algorithm, which comes up from temperature dependence of solubility of hexafluoropropylene and present in it components in ethyl-acetate, and also mass- balance of these compounds, the optimum parameters of process of the absorbing clearing of hexafluoropropylene from fluorocarbonhydrogen compounds, in circulation gas and liquid streams are defined.
Keywords: абсорбційне очищення; складений алгоритм; фторвуглеводневі сполук; absorbing clearing; made up algorithm; fluorocarbonhydrogen compounds